•6/18/2011


Közismert nevén:Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérek temploma.
A község új, római katolikus zárdatemploma az Assisi Szent Ferenc betegápoló nővérek tulajdona. A templom főhajója a hossztengelyében az apszisba helyezett szentéllyel közel 14m magas. Csúcsíves térszerkesztése az épület tömegének, részleteinek meghatározó alapja. A szentély alatt altemplom helyezkedik el. Az oldalhajó a kolostor oratóriumaként kapcsolódik a főhajóhoz. A torony magassága 34 méter. Az épületegyüttes tervezése 1993-ban kezdődött és fejeződött be, az alapkő letétele 1994 szeptember 8-án történt. A Svájcból érkezett oltárt 1996 Pünkösdjén szentelték fel. A templom teljes elkészültével 1997. március 31-én Flüe-i Szent Miklós (Ruder Klaus Svájc védőszentje) tiszteletére szentelték. A templom építését, szervezését Eördögh István építészmérnök irányította. Az üvegfelületek kidolgozása Szilágyi András üvegművész munkája, míg Flüe-i Szent Miklós és Dortohea kompozticiója R. Törley Mária szobrászművész alkotása. A templom épületét Vincze Ottó, fiatal pécsi építész tervezte.
This entry was posted on 6/18/2011 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 megjegyzés:

On 2011. június 18. 23:11 , Takoca írta...

Komolyan mondom, hogy képről-képre ledöbbenek, hogy milyen minőségű itt minden fotó! Egyszerűen nem tudom, hogy hogy csinálod :)

 
On 2011. június 22. 21:03 , v_sanya írta...

Köszönöm Takoca!