•5/18/2011
A Zsitvay-kilátót 1933-ban építették a 378 méter magas Nagyvillám tetejére. 2005-ben műemlékké nyilvánították. Nevét Zsitvay Tiborról kapta, aki a múlt század egyik kiemelkedő személyisége. A kilátó és a Nagyvillám térsége a kiránduló és turista élet egyik fontos központja. Tiszta időben a fővárost és 100 kilométeres környezetét belátni, a Mátrától a Pilisig és Zsámbéki-medencéig. Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

A kilátóból készített részletes panorámák: 1.kép (a Fellegvár irányába), 2.kép (Vác irányába), 3.kép(Kisoroszi irányába)

A kilátó alatti parkolóból indulva a kék jelzésen kb. egy órás sétával érhetjük el a Borjúfő nevű sziklát, ahonnan szintén szép kilátásban gyönyörködhetünk. Tovább haladva a a kék jelzésen hamarosan elérjük a Moli-pihenőt, ahonnan már korlátozottabb a kilátás, de a sokféle színben pompázó virágok talán itt a legszebbek. Ha még van kedvünk akkor folytassuk az utat legalább a Vízverés nyeregig, a látvány kárpótol a fáradtságért.
This entry was posted on 5/18/2011 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 megjegyzés: