•4/10/2011
Visegrádon a Fellegvárhoz gyalogosan több irányból is feljuthatunk. A kék jelzésű turistaút a templom mögül a Kálváriát érintve vezet fel a várhoz. Kényelmes tempóban kb. 45 perc alatt érjük el a várat. A templom mögötti Áprily Lajos térről indulva egy lépcsősoron jutunk fel a Kálváriához. A lépcső alján emléktábla jelzi, hogy a várromok megközelítéséhez 1868-69-ben épült a Viktorin sétánynak elnevezett út. A táblán az alábbiak olvashatók: ' Üdvözlégy Vándor * Wilkomen Wanderer * 1871 * A közönség kényelmére egyesek költségén.'
Visegrád Viktorin kilátó
A kálvária végén piciny sziklakápolna található. A Viktorin emlékműhöz vezető kitérő már egészen a vár közelében van. Az emlékműnél felállított táblán ezt olvashatjuk: "Itt állt az a vasból készült emlékkereszt, amelyet 1869-ben -az itt tartott országos ünnepség keretében- a tragikus Zách-család emlékezetére Viktorin József, Visegrád akkori plébánosa emeltetett."
This entry was posted on 4/10/2011 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 megjegyzés: