•9/06/2011
Negyedik alkalommal néztük meg a Lengyel-Tátra egyik legszebb völgyében lévő tavat, amely igen népszerű uticél a turisták körében. Több irányból is elérhető. A legszebb és a legnehezebb útvonal talán a Kuznicéből induló, de a Gáspár-csúcsról (Kasprovy vrch) lefelé menet is érinthetjük, illetve a Dolina Suchej Wody irányából is megközelíthető. Az utóbbi út hosszú de nem megerőltető, végig sűrű fenyőerdőben vezet. A túraútvonal találkoznak a Murowaniec menedékháznál, ahonnan a tó kb. 35-40 perc alatt érhető el.

A tavat három oldalról hatalmas hegyek veszik körül, melyek legtöbbjének magassága a 2000 méter is meghaladja. A tótól induló turistautak tovább vezetnek a gerincek és hágók felé.

A tó nem járható teljesen körbe, de érdemes végigsétálni a partján, mert minden oldalról más-más arcát mutatja a völgykatlan.

A GPS által mért adatok: az út hossza(oda-vissza) 18.7km, a túra teljes ideje 7óra 58 perc(ebből a tiszta menetidő 5óra 15perc), emelkedés és süllyedés 675 méter.
Tatry Polskie: Czarny Staw Gasienicowí. Kliknij, by zobaczyć tę panoramę w nowym oknie na pełnym ekranie.
This entry was posted on 9/06/2011 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 megjegyzés: