•5/15/2014
http://digicart.hu/vs_photos/krpano/pilis-hirsch-orom.html

A turisták által kevésbé látogatott kilátópont 414m-rel magasodik a tengerszint fölé. Itt található az 1896-bant, Magyarország ezeréves fennállásának alkalmából, Hirsch István Magyar Királyi közalap főerdő tanácsos tiszteletére épített emlékmű.( 1.kép, 2.kép, 3.kép )
Az oromtól szép kilátás nyílik a pilismaróti Malom-völgyre, a Duna, a Szakó-nyereg, és Dobogókő felé.
Két irányból is megközelíthető. Pilismarót felől a Miklós deák völgyön át a piros jelzés vezet az oromhoz. Útközben érintjük a Millenáris emlékművet, a patakra épült és a közelmúltban átadott gátrendszert. A patak felduzzasztása által létrejött tavaknál kellemes pihenőhelyet alakított ki a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilisszentlélek felől a falu központjából a 'Mária út' jelzésen (érintve a Pálos kolostor romjait) jutunk az Égett-hársig (idáig erdészeti műút is vezet). Az Égett-hárstól földes erdészeti úton a piros jelzés keresztezésig kell menni, ahol a piros jelzésen jobbra fordulva jutunk el a célig. A földút és a piros jelzés keresztezése a 'Mária út'-at követve a Felső-ecset hegy kilátópontján át is elérhető. 
A panoráma részlete 33000x4800 pixel felbontásban.
This entry was posted on 5/15/2014 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 megjegyzés: