•11/05/2011

A Visegrádhoz közeli Apátkúti völgy kedvelt kirándulóhely. A völgy alsó szakaszán lévő tónál is leállíthatjuk a kocsit és onnan gyalog indulva tovább az Ördögmalom vízesés érintésével érhetjük el a Telegáthy-rétet. A réten padok, asztalok, tűzrakóhelyek és fából faragott játékok várják a látogatókat, ahol akár az egész napot is eltölthetjük. A réten túl gépkocsival tilos közlekedni, habár az aszfaltozott erdészeti út tovább vezet egészen a Pap-rétig, ahonnan Piliszentlászló és Szentendre irányába van elágazás. Az út a kerékpárosok által igen kedvelt. A réttől nem messze található vadászház mellett elhaladva, kb. egy kilométeres út után érjük el a Kaán forrást. A völgy vadregényes része itt kezdődik és kb. két kilométeren át gyönyörködhetünk szépségében. A völgy Pilisszentlászló felőli végén is találunk padokkal kiépített pihenő és tűzrakó helyet. A piros jelzésen tovább haladva a faluba jutunk. Az első hétvégi háznál jobbra kanyarodva és újból keresztezve a patakot, (nem jelzett turistaút) egy kisebb kerülővel juthatunk vissza a vadászházhoz. Menet közben érintjük a Jenő-kunyhót, ahol a panoráma is készült. A túra hossza kb. 9.6 km (Telegáthy-réttől mérve), amelyet három óra alatt kényelmesen teljesíthetünk, még úgy is, hogy közben kb. 370 métert emelkedünk fel és ereszkedünk le.
This entry was posted on 11/05/2011 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 megjegyzés:

On 2011. november 7. 14:52 , Kovács Miklós írta...

Szép erdei körpanoráma. Külön tetszik, hogy a szemből érkező fényeknél sincs kiégés. A lehullott falevelek nagyon szép homogén alapot adnak, mint egy igazi szőnyeg. Gratulálok.

 
On 2011. november 11. 13:21 , Lilóka írta...

Az összes csodálatos!!! Nem forszíroznám a részleteket, mert csak kapkodom a szemem, s nem tudok egy nüansznyit sem kihagyni... Globalice: ez zseniális!!! Gratulálok a szeméhez, tudásához!!!

 
On 2011. november 11. 17:13 , v_sanya írta...

Örülök, hogy tetszik!