•8/01/2010
A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Szépjuhászné megállójától rövid sétával érhető el a Nagy-Hárs-hegy tetején lévő Kaán Károly kilátó. Szép időben gyönyörű a panoráma. A fővároson kívül pl. észak felé elláthatunk egészen a Börzsöny legmagasabb pontjáig a Csóványosig, láthatjuk a Pilis hegyet, Dobogókőt, Solymárt, Pilisvörösvárt, és még sorolhatnánk a többi települést is. A megállótól két irányból is elérhető a kilátó. Én általában óramutató járásával ellentétesen szoktam megtenni a kört. A zöld jelzésen indulva és keresztezve a vasúti síneket, gyorsan elérjük a sárga jelzést, ahonnan eléggé meredek kaptatón jutunk fel a csúcsra. A sárga jelzésen haladva tovább visszajutunk a kiindulási ponthoz. A Szépjuhásznénál találunk büfét, a Budakeszi út mellett nagyon szép növénylerakatot, ahol akkor is érdemes körülnézni, ha nem akarunk semmit sem vásárolni. A séta időtartama kb. 50 perc.

A teljes kép nem túl nagy, mindössze 45000x3600 pixel. A képre kattintva a gigapan.org-n található változat tekinthető meg.
This entry was posted on 8/01/2010 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 megjegyzés: