•4/30/2011
Megyeri híd gömbpanoráma
•4/25/2011
Húsvét előtti vasárnap a Börzsönyben jártunk. Királyházától indultunk, a piros jelzésen a Rakottyás patak mentén, majd fel a Nagy-Mánára, ott végig a gerincen, majd a piros négyszögön vissza. Ezt az útat általában minden évben kétszer megtesszük, egyszer kora tavasszal amikor zöldbe borul az erdő és virágszőnyeg borítja a gerincet, másodszor pedig novemberben amikor már aranysárga színre vált az erdő. Az út elején a patak egyik kanyarulatában a Tűzköves forrásnál erdei pihenőhely van kialakítva (ahol padokat is találunk), aki nem akar hosszabb útra indulni itt is megállhat és biztos hogy a jó levegőn és a gyönyörű környezetben rövid időn belül elfelejti a napi gondjait. Ezt követően az út igen meredeken lódul neki a csúcsnak. Ezen a szakaszon található egy fából faragott emlékmű, ahol akaratlanul is megpihen minden turista.
Börzsöny,Nagy-Mána csúcs
A Nagy-Mána 707 méter magas, nincs határozott csúcsa, hanem inkább egy hosszan elnyúló déli fekvésű gerinc. Innentől a turistaút tovább emelkedik és a Csóványos felé vezető elágazónál már több mint 800 méter magasan járunk. Az elágazó km-ben kb. az út fele, de innen már gyorsan haladhatunk visszafelé. Szép erdőkben kanyarog a jól jelzett turistaút és további másfél óra alatt érünk vissza a kiinduló pontunkra. Nehéz túra, habár csak 10.5 km hosszú, de időben mintegy négy óra. A GPS 547 méter emelkedést és átlagosan 10%-os meredekséget mért.
•4/21/2011
Solymári Szarkavár
•4/17/2011
A múlt hétvégén túránk célpontja a Naszály volt. A hidegfrontnak köszönhetően tiszta volt az idő, számítani lehetett arra, hogy a csúcsról is zavartalan lesz a kilátás. Kosdról indultunk a zöld kör jelzésen. Az első (feledhető) kilométer után a kék jelzésen haladtunk tovább a csúcs felé. Az út ezen szakasza rendkívül meredek, a Google szerint átlagosan 22%-os a következő másfél kilométer. A Kopasz-tető(527méter) közelébe érve kezdődött a túra legszebb szakasza. Egyre több volt a virág, majd a tetőre érve az alábbi panoráma fogadott.

A reggeli pára még nem oszlott fel teljesen, de ennek ellenére nagyon messze el lehetett látni. Az út a Naszály-tetőig továbbra is meredeken vezet,a GPS szerint az indulástól a csúcsig átlagosan több mint 13%-os a meredeksége. Ezen a szakaszon egyre több volt a virág, tengernyi odvas keltike lepte el az erdő alját kellemes illatával árasztva el a környéket. A Naszály csúcsán (652 méter) csak a geodézia mérőtorony tetejéről van kilátás. Érdemes felmászni.

Az út innentől fogva végig lefelé vezet. A kék jelzésen tovább haladva a Vaditató tónál letérve rövid kitérővel érhetjük el a Látó-hegyet (534 méter). Erről a pontról csodálatos a panoráma. Nyugat felől látszik a majdnem a teljes Dunakanyar, a Pilis hegység, lábunk alatt terül el a Szentendrei sziget, és Vác. A Duna csíkja egészen Budapestig követhető. Többek között kivehetők a pesti hidak, a Gellért-hegy a Szabadság hegyi TV torony is.

Ezen a napon zajlott egy 30 km-es teljesítmény túra is a Váci csata emlékére. A keresztnél volt az egyik ellenőrző pont. Minden elismerésem a résztvevők! Innen a kocsihoz a visszaút(sárga kereszt-zöld kör-sárga kereszt) már gyors volt és nem megerőltető.
•4/12/2011
Salamon-torony
•4/11/2011
•4/10/2011
Visegrádon a Fellegvárhoz gyalogosan több irányból is feljuthatunk. A kék jelzésű turistaút a templom mögül a Kálváriát érintve vezet fel a várhoz. Kényelmes tempóban kb. 45 perc alatt érjük el a várat. A templom mögötti Áprily Lajos térről indulva egy lépcsősoron jutunk fel a Kálváriához. A lépcső alján emléktábla jelzi, hogy a várromok megközelítéséhez 1868-69-ben épült a Viktorin sétánynak elnevezett út. A táblán az alábbiak olvashatók: ' Üdvözlégy Vándor * Wilkomen Wanderer * 1871 * A közönség kényelmére egyesek költségén.'
Visegrád Viktorin kilátó
A kálvária végén piciny sziklakápolna található. A Viktorin emlékműhöz vezető kitérő már egészen a vár közelében van. Az emlékműnél felállított táblán ezt olvashatjuk: "Itt állt az a vasból készült emlékkereszt, amelyet 1869-ben -az itt tartott országos ünnepség keretében- a tragikus Zách-család emlékezetére Viktorin József, Visegrád akkori plébánosa emeltetett."
•4/08/2011
Óbuda Kiscelli kastély gömbpanoráma
•4/03/2011
Óbudai főtér gömbpanoráma
Az óbudai Fő tér és Laktanya utca találkozásánál 1986 óta álldogál négy esernyős nő. Varga Imre Várakozók című szoborcsoportja, amit mindenki csak Esernyősökként emleget. A szoborcsoportról a meglepő igazságot a moksa.hu oldalról ismerhetjük meg.